کاخ دولما باغچه استانبول
جستجو در مجله گردشگری
کاخ دولما باغچه که یکی از شگفتانگیزترین آثار تاریخی و فرهنگی استانبول به شمار میرود، در کرانه شرقی تنگه بسفر واقع شده است. سبک معماری عثمانی و اروپایی این کاخ، طلاکاریها، چلچراغهای عظیم و همچنین باغهای سرسبز، بدون شک توجه همگان را به خود جذب میکنند. یکی از نکات جالب درباره دولما باغچه این است که محل زندگی شش سلطان عثمانی بوده و آتاتورک هم آخرین روزهای زندگی خود را در این کاخ سپری کرده است. اگر قصد سفر به استانبول دارید، دیدن این کاخ چشمنواز را از دست ندهید. با ما همراه باشید تا شما را با بیشتر با این بنای جذاب آشنا کنیم.
کاخ دولما باغچه استانبول کجاست؟
کاخ دولما باغچه یکی از جاذبههای تاریخی ترکیه، در قسمت اروپایی استانبول و در منطقه بشیکتاش است. این کاخ میان دو بندر مهم بشیکتاش و کاباتاش قرار دارد. این مکان بهقدری در میان گردشگران خارجی محبوبیت دارد که آژانسهای گردشگری اقدام به برگزاری تور دولما باغچه به صورت مجزا میکنند.
کاخ دولما باغچه
تاریخچه کاخ دولما باغچه در ترکیه
کاخ دولما باغچه در قرن نوزدهم به دستور سلطان عبدالمجید اول ساخته و پس از آن به نماد تحول فرهنگی و سیاسی دوران عثمانی تبدیل شد. این مکان در گذشته خلیجی کوچک در تنگه بسفر بود و در قرن ۱۸ به باغ امپراتوری تبدیل شد و سپس جای خود را به این کاخ داد. در آن زمان چون کاخ توپکاپی زرق و برق خاصی نداشت، جای خود را به کاخ باشکوه دولما باغچه داد. ساخت این کاخ در سال ۱۸۴۳ آغاز شد و در سال ۱۸۵۶ به اتمام رسید. این کاخ با هزینه هنگفتی معادل ۳۵ تن طلا ساخته شد که همین موجب افزایش بدهیهای دولت عثمانی شد.
این کاخ مرکز حکومت عثمانی و محل اقامت شش سلطان این امپراتوری بود. پس از تاسیس جمهوری ترکیه، کمال آتاتورک این کاخ را بهعنوان اقامتگاه ریاست جمهوری انتخاب کرد و همانجا درگذشت. امروزه کاخ دولما باغچه یک موزه تاریخی است و نمادی از شکوه دوران عثمانی محسوب میشود و به قدری بزرگ و سرسبز است که برخی آن را به نام پارک دولما باغچه نیز میشناسند.
علت نامگذاری کاخ دولما باغچه ترکیه
اسم و معنی دولما باغچه برگرفته از دو واژه ترکی «دولما» به معنای پر یا پرشده و «باغچه» به معنای باغ است. این کاخ در مکانی ساخته شد که پیشتر یک خلیج کوچک بود و بهتدریج پر شد. سلطان احمد اول و سلطان عثمان دوم در این مکان باغها و آلاچیقهایی برای استراحت و تفریح ساختند. در نهایت، سلطان عبدالمجید اول تصمیم گرفت کاخ باشکوهی به سبک اروپایی در این محل بسازد که بعدها به کاخ دولما باغچه شهرت یافت.
برج ساعت کاخ دولما باغچه
معماری کاخ دولما باغچه در استانبول
کاخ دولما باغچه در زمینی به وسعت ۱۱۰ هزار مترمربع بنا شد. این کاخ با مساحت ۴۵ هزار مترمربع، بزرگترین کاخ ترکیه به حساب میآید. معماری این کاخ ترکیبی از سبکهای معماری باروک، نئوکلاسیک، روکوکو و سنتی عثمانی است. کاخ دولما باغچه سه طبقه با ۲۸۵ اتاق، ۴۴ سالن، ۶ حمام ترکی و ۶۸ سرویس بهداشتی دارد.
نمای بیرونی کاخ از سنگهای مرمر و فضای داخل دولما باغچه از آجر ساخته شده است. کف سازی آن با چوب انجام شده و سقف آن نیز با طلا تزئین شده است. کاخ دولما باغچه سه بخش اصلی دارد: سرسرای تشریفات، حرمسرا و آپارتمانهای اداری. از دیگر ویژگیهای این کاخ عظیم میتوان به یک اسکله ۶۰۰ متری و فضای سبز اشاره کرد.
این کاخ به آخرین فناوریهای آن دوران مجهز شد. برخی از امکانات این کاخ عبارتاند از: چراغهای گازی، سرویسهای بهداشتی پیشرفته، سیستم گرمایش مرکزی و آسانسور.
داخل کاخ دولما باغچه
بخشهای مختلف قصر دولما باغچه
کاخ دولما باغچه بخشهای متنوع و باشکوهی را در خود جای داده که هر یک نمادی از هنر و عظمت دوران عثمانی هستند. در ادامه شما را با قسمتهای مهم این کاخ شگفتانگیز آشنا خواهیم کرد.
سلاملیک یا مابینی همایون
بخش سلاملیک یا مابینی همایون، اولین قسمت از طبقه اول کاخ دولما باغچه است و مهمترین مرکز سیاسی و اداری دوران عثمانی شناخته میشد. این بخش به طور خاص برای انجام امور دولتی طراحی شده بود و تنها افراد بلندپایه اجازه ورود به آن را داشتند. مبلمان لوکس، فرشهای دستباف، لوسترهای کریستالی و شومینههای زیبا، از جذابیتهای این قسمت هستند.
سلاملیک به تنگه بسفر از یک سمت و از سمت دیگر به خشکی مشرف راه دارد. اتاقهای مشرف به بسفر به وزرای اعظم و مقامات عالیرتبه اختصاص داشت، در حالی که اتاقهای رو به خشکی به مقامهای پایینتر دولت واگذار میشد. این بخش دو طبقه دارد و شامل چهار سالن اصلی و اتاقهای متعدد دیگری است که در آنها تصمیمات مهم سیاسی و اداری گرفته میشد. قرار گرفتن در امتداد تنگه بسفرس و داشتن چشماندازی زیبا به آن، باعث شده که بسیاری از مردم آن بخش از تنگه بسفرس را که در مجاورت کاخ قرار دارد به ساحل دولما باغچه بشناسند.
سالن مدحال
سالن مدحال اولین جایی است که در بخش سلاملیک کاخ دولما باغچه با آن روبرو خواهید شد. این سالن در گذشته به عنوان اتاق انتظار و محلی برای بررسی افراد قبل از ورود به دیگر بخشهای کاخ استفاده میشد. طراحی سالن مدحال بسیار مجلل و چشمنواز است. در دو طرف سالن میزهای مرصعکاری شدهای قرار دارد که بر روی آنها تصویر سلطان عبدالمجید به چشم میخورد. در مرکز سالن، یک لوستر کریستالی ۶۰ شاخه آویزان است که جلوهای خاص به فضا بخشیده است. یکی دیگر از جذابیتهای این سالن استفاده از پارچههای ابریشمی دستباف قرمز در روکش اثاثیهها و پردهها است
اتاق دبیرخانه
اتاق دبیرخانه یا اتاق کاشیکاری یکی دیگر از بخشهای جذاب در طبقه اول کاخ دولما باغچه است که بعد از سالن مدحال قرار دارد. این اتاق با مبلمان کلاسیک فرانسوی و گلدانهای چینی گرانقیمت تزئین شده است.
یکی از جذابترین ویژگیهای اتاق دبیرخانه، مجموعهای از نقاشیهای بینظیر از هنرمندان مشهور جهان است. روی دیوار سمت چپ این اتاق، بزرگترین نقاشی کاخ نصب شده که اثری از نقاش ایتالیایی استفانو اوسی است. این نقاشی کاروانی از مسافران استانبول به مکه را به تصویر میکشد. در دیوار سمت راست، تابلویی از ارنست رودولف، هنرمند اتریشی-فرانسوی، دیده میشود که آتشسوزی تئاتر پاریس را نشان میدهد. از نقاشیهای دیگری که در این اتاق به چشم میخورد، تصویر یک دختر روستایی هلندی، اثر دلاندره است. این آثار هنری، اتاق دبیرخانه را به یکی از جذابترین بخشهای این کاخ تبدیل کردهاند.
سالن سفرا
سالن سفرا یکی از بخشهای باشکوه و مجلل کاخ دولما باغچه است که به لطف تزئینات زیبا و طراحی متقارن، جذابیت زیادی دارد. در دوران امپراتوری عثمانی از این سالن برای پذیرایی از مهمانان خارجی استفاده میشده و به عبارتی نقش مهمی در نمایش شکوه و عظمت دولت عثمانی داشته است.
راه پله کریستالی
راهپله کریستالی یکی از شگفتیهای کاخ دولما باغچه است که طبقه اول را به طبقه دوم متصل میکند. این راهپله به دلیل استفاده از کریستالهای درخشان در نردههای خود، شکوه خاصی دارد. در مرکز این راهپله، یک لوستر آویزان است که از کریستالهای مرغوب شرکت فرانسوی مشهور باکارا ساخته شده است. راهپله کریستالی را میتوان نمادی از معماری فوقالعاده عثمانی با تلفیق سبکهای اروپایی دانست که هر بینندهای را مجذوب خود میکند.
اتاق سرخ
اتاق سرخ یکی از باشکوهترین بخشهای کاخ دولما باغچه است که نام خود را از رنگ غالب دکوراسیونش گرفته است. هر جای این اتاق را که نگاه کنید کاربرد رنگ قرمز را خواهید دید از مبلمان و فرشها گرفته تا چلچراغ کریستالی. البته این تمام ماجرا نیست؛ بخشهایی از اتاق با ورقهای طلا تزیین شدهاند که شکوه و جلال این سالن را دوچندان کردهاند. سقف گنبدی اتاق سرخ به همراه درهای طلاکاری شده از دیگر جذابیتهای این اتاق هستند. کمی دقیقتر که نگاه کنید، طرحهایی از نقشه جهان را هم خواهید دید. در مجموع اتاق سرخ یکی از متمایزترین بخشهای کاخ دولما باغچه به شمار میآید.
زولوچین
سالن زولوچین یکی از بخشهای مهم در طبقه دوم سلاملیک کاخ دولما باغچه است که به بخش خصوصی سلطان در مابینی همایون هم راه دارد. این سالن از سمت شمال به باغهای پشتی کاخ و از سمت جنوب به تنگه بسفر مشرف است. در بخش خصوصی سلطان که به زولوچین متصل است، امکاناتی مانند نمازخانه، شومینه کریستالی، حمام ترکی با تزیینات گچی مصری، اتاق مطالعه و چندین سالن دیگر وجود دارد. در واقع هدف از این طراحی، تأمین فضاهایی برای آسایش و رسیدگی به امور شخصی سلطان بوده و از این رو از بهترین مصالح در ساخت آنها استفاده شده است.
تالار تشریفات
تالار تشریفات یکی از باشکوهترین بخشهای کاخ دولما باغچه است که در میان بخشهای سلاملیک و حرمسرا قرار دارد. این تالار با مساحتی بالغ بر ۲ هزار مترمربع و سقفی به ارتفاع ۳۴ متر، اوج عظمت و هنر معماری دوران عثمانی را نشان میدهد. در مرکز این تالار، یک لوستر کریستالی بوهمی آویزان است که با ۷۵۰ حباب و وزنی معادل ۴.۵ تن، یکی از بزرگترین لوسترهای جهان محسوب میشود. برخی معتقدند این لوستر هدیه ملکه انگلیس بوده و برخی دیگر ادعا میکنند که این لوستر توسط یکی از سلاطین عثمانی خریداری شده است. تالار تشریفات ۵۶ ستون دارد که علاوه بر تفکیک فضا، نقش مهمی در توزیع گرمای سیستم گرمایشی تالار دارند. از این تالار قبلاً برای برگزاری مراسم رسمی، مذهبی و حتی اجرای موسیقی ارکستر استفاده میشد.
حرمسرا
حرمسرای کاخ دولما باغچه یکی از بخشهای خصوصی و ویژهاین کاخ است که در واقع محل زندگی سلطان، همسران، مادر و خواجههای او بود. این بخش به لحاظ امنیتی بسیار حائز اهمیت بود و ورود افراد به شدت کنترل میشد. برخلاف سایر بخشهای کاخ که سبک معماری آنها بیشتر اروپایی است، حرمسرا طراحی سنتیتری دارد و این ویژگی آن را از سایر بخشها متمایز میکند. تزئینات داخلی حرمسرا هم کاملاً با بخشهای دیگر متفاوت است. حرمسرا پر از فرشهای دستباف، مبلمان لوکس، لوسترهای کریستالی و تابلوهای هنری چشمگیر است. حرمسرا تالارهای زیبا و باشکوهی دارد که هر یک، بخشی از زندگی روزمره و خصوصی خانواده سلطنتی را شکل میدادند.
تالار آبی
تالار آبی یکی از قسمتهای حرمسرای کاخ دولما باغچه است که به دلیل دکوراسیون آبی که دارد، به این نام معروف است. این تالار در مرکز حرمسرای سلطنتی قرار دارد و محلی برای ملاقاتهای عمومی سلطان با مردم و برگزاری جشنهای مهم بود. سقف تالار آبی با ورقههای طلا تزئین شده و چهار نقاشی از فصلهای سال، زیبایی دیوارهای آن را دوچندان کردهاند. مبلمان آبیرنگ، فرش اروپایی و چلچراغی از کریستالهای باکارا، از جمله تزئینات این تالار هستند. شاید جالب باشد بدانید که حتی همسران رسمی و فرزندان سلطان هم برای ورود به این تالار باید کسب اجازه میکردند.
تالار صورتی
تالار صورتی، یکی دیگر از تالارهای دیدنی حرمسرای کاخ دولما باغچه است که در کنار تالار آبی قرار دارد. این تالار نسبت به تالار آبی کوچکتر است اما به لحاظ زیبایی چیزی از آن کم ندارد. کف تالار با فرش دستباف پوشانده شده است. روی دیوارهای تالار صورتی میتوانید تابلوهای نقاشی هنرمندان مشهوری را ببینید که در جذابیت این فضا تأثیر زیادی دارند. در این تالار مراسمهای خاصی با میزبانی بانوان سلطنتی برگزار میشد. علاوه بر این، تالار صورتی محل پذیرایی مادر سلطان و بانوان اشرافی از مهمانان ویژهشان بوده است. میتوان اینگونه گفت که مهمانان این تالار جایگاه ویژهای داشتهاند.
کتابخانه
کتابخانه حرمسرای کاخ دولما باغچه یکی از قسمتهای مهم آن است که در ابتدا در بخش سلاملیک قرار داشت اما بعدها توسط آخرین پادشاه عثمانی یعنی عبدالمجید دوم به حرمسرا منتقل شد. در این کتابخانه مجموعهای ارزشمند از کتابهای تاریخی و ادبی را خواهید دید که علاقه خاندان سلطنتی به دانش و فرهنگ را نشان میدهد. عبدالمجید دوم در این کتابخانه ملاقاتهای رسمی خود را برگزار میکرد و حتی برخی از مهمترین تصمیمات سیاسی را در این مکان میگرفت. تلخترین خاطره عبدالمجید دوم از این کتابخانه را میتوان شنیدن خبر سقوط حکومت عثمانی دانست. امروزه این کتابخانه محل نگهداری کتابهای آتاتورک و عصمت اینونو، اولین و دومین روسای جمهوری ترکیه است.
اتاق آتاتورک
اتاق آتاتورک در حرمسرای کاخ دولما باغچه یادبودی از آخرین لحظات زندگی بنیانگذار جمهوری ترکیه، مصطفی کمال آتاتورک، است. او آخرین روزهای عمر خود را در این اتاق گذراند و در تاریخ ۱۰ نوامبر ۱۹۳۸، در ساعت ۹:۰۵ صبح درگذشت. پس از آن بود که برای بزرگداشت این شخصیت، ساعت اتاق روی ساعت فوت وی ثابت و پرچم ترکیه هم بر روی تختخواب او پهن شد.
حیاط و محوطه خارجی
حیاط و محوطه خارجی کاخ دولما باغچه هم در نشان دادن شکوه معماری عثمانی از فضای داخلی آن چیزی کم ندارد. دور تا دور این کاخ را باغهای بزرگ با درختان زیبا و فضای سرسبز احاطه کردهاند. بخشهای مختلفی همچون کاخ ولیعهد، اقامتگاه رئیس خواجهها، آشپزخانه امپراتوری، گلخانه، آسیاب و خوابگاه خادمان و نگهبانان در این محوطه قرار دارند. باغ خصوصی زنان هم که در کنار حرمسرا قرار گرفته، یک فضای خصوصی برای گشتوگذار و استراحت بانوان سلطنتی بوده است. در بخش ورودی باغ نیز فوارهای زیبا با مجسمههای قو به چشم میخورد که جذابیت این فضا را دو چندان کردهاند.
مسجد دولما باغچه
مسجد دولما باغچه، بنایی باشکوه و متفاوت از دیگر مساجد عثمانی است که در جنوب کاخ دولما باغچه قرار دارد. این مسجد که توسط کارابت بالیان به سبک باروک طراحی شده، بین سالهای ۱۸۵۳ تا ۱۸۵۵ به دستور بزمی عالم ولیده سلطان، مادر سلطان عبدالمجید، احداث و پس از درگذشت او، توسط خود سلطان تکمیل شد.
مسجد دولما باغچه دو طبقه دارد؛ طبقه اول مخصوص مقامات دولتی و طبقه دوم برای اقامه نماز جمعه سلطان طراحی شده بود. از ویژگیهای این بنا میتوان به دو مناره، یک گنبد بزرگ و یک چلچراغ کریستالی اشاره کرد. محراب و منبر آن از سنگ سماق ساخته شده و تزئینات اروپایی آن حس متفاوتی از حضور در مسجد را القا میکنند. این مسجد یکی از نمونههای برجسته معماری عثمانی در قرن نوزدهم است که شباهت زیادی به مسجد اورتاکوی استانبول هم دارد.
برج ساعت
برج ساعت دولما باغچه روبروی کاخ و کنار دروازه خزانهداری قرار گرفته است. این برج چهار وجهی و چهار طبقه، ۲۷ متر ارتفاع دارد و در سالهای ۱۸۹۰ تا ۱۸۹۵ به دستور سلطان عبدالحمید دوم ساخته شد. طراحی برج را یک معمار ارمنی به اسم سرکیس بالیان به سبک نئوباروک انجام داد. در دو وجه این برج، طغرای سلطان عبدالحمید دوم نوشته شده است. طغرا نوعی خوشنویسی است که نام و القاب افراد برجسته را با آن مینوشتند. ساعت برج هم توسط خاندان فرانسوی ژان پل گارنیه ساخته شد. قطعات این ساعت که ابتدا مکانیکی بودند، در سال ۱۹۷۹ جای خود را به قطعات الکترونیکی دادند.
کاخ ولیعهد
کاخ ولیعهد، در بخش شرقی حرمسرای کاخ دولما باغچه واقع شده و در گذشته محل اقامت خصوصی ولیعهد عثمانی بود. این بنا تنها با یک دیواری از حرمسرا جدا شده است. کاخ ولیعهد در سال ۲۰۱۴ به موزه ملی نقاشی کاخ تبدیل شد و امروزه میزبان حدود ۲۰۰ تابلو نقاشی از هنرمندان برجسته ترک و غیر ترک ِ قرن نوزدهم و بیستم است.
اتاق آتاتورک؛ یکی از زیباترین مکانهای کاخ
چگونه به کاخ دولما باغچه برویم
به دلیل موقعیت مکانی خاص، دسترسی به دولما باغچه با وسایل حملونقل عمومی مانند تراموا، اتوبوس و کشتی بسیار راحت است. فاصله کاخ دولما باغچه از تکسیم حدود ۱.۲ کیلومتر است و بنابراین به راحتی میتوانید پس از یک پیادهروی کوتاه یا با استفاده از تراموا خط(T1) خود را از این میدان به کاخ دولما باغچه برسانید. از اسکله کادیکوی هم میتوانید ابتدا خود را با کشتی به بشیکتاش برسانید و سپس ۹ دقیقه پیادهروی کنید تا به کاخ دولما باغچه برسید. در میدان سلطان احمد هم میتوانید سوار تراموای خط T1 شوید و پس از طی هفت ایستگاه، در کاباتاش پیاده شوید، پس از آن باید چهار دقیقه پیادهروی کنید تا به مقصد برسید.
هزینه ورودی و ساعت بازدید کاخ دولما باغچه
بلیط کاخ دولما باغچه در حال حاضر یعنی در سال ۲۰۲۴، ۱۰۵۰ لیر به ازای هر نفر است. یکی از نکات جالب این است که برای منتظر نشدن در صفهای طولانی، میتوانید بلیط فست ترک به قیمت 1500 لیر خریداری کنید. توجه داشته باشید که برای بازدید از حرمسرای کاخ باید بلیط جداگانهای به قیمت ۲۰۰ لیر بخرید. برای کودکان زیر دو سال هم بازدید از این کاخ رایگان است.
ساعات بازدید کاخ دولما باغچه از ساعت ۹:۰۰ صبح تا ۵:۳۰ عصر است. لازم به ذکر است که این کاخ در روزهای دوشنبه تعطیل است.
محوطه بیرونی کاخ دولما باغچه
بهترین زمان بازدید از کاخ دولما باغچه
بهترین زمان بازدید از کاخ دولما باغچه را میتوان بهار تا پاییز دانست چراکه آب و هوای استانبول در این بازه زمانی بهویژه در فصل بهار بسیار مطبوع و دلنشین است. دلیل این است که در این مدت استانبول توریستهای زیادی را میزبانی میکند. با این حال برای بازدید از این کاخ باید برنامهریزی دقیقی داشته باشید تا مجبور به ایستادن در صفهای طولانی برای ورود به کاخ نشوید. از این رو بهترین زمان دیدن این کاخ، صبح است که کاخ خلوتتر و هوا نیز دلپذیر تر است.
نکات جالب درباره کاخ دولما باغچه
- طراحی داخلی کاخ توسط هنرمندانی از فرانسه و ایتالیا انجام شده است و به همین دلیل این کاخ شباهت زیادی به کاخ ورسای فرانسه دارد.
- در این کاخ ۲۰۲ نقاشی روغنی از هنرمندان برجستهای مانند ایوان آیوازوفسکی، گوستاو بلانجر، ژان لئون گروم و دیگران وجود دارد.
- در تزئینات کاخ از سنگهای ارزشمندی مانند مرمر مصری، آلاباستر، مرمر مرمره و سماق پرگاموم استفاده شده است.
- در این کاخ چند فرش از پوست خرس به چشم میخورد که توسط تزار روسیه به عثمانی هدیه داده شده بودند.
- بزرگترین چلچراغ بوهمی جهان، لوستر کریستالی تالار تشریفات با ۷۵۰ لامپ و وزن ۴.۵ تن است.
- آتاتورک در سادهترین اتاق این کاخ زندگی کرد و در همین اتاق از دنیا رفت.
- در این کاخ ۱۳۱ فرش دستباف ابریشمی شهر هرکه ترکیه وجود دارد.
- حدود ۱۴ تن طلا برای تزئین سقف این کاخ استفاده شده است.
فضای داخلی کاخ دولما باغچه
جاهای دیدنی اطراف کاخ دولما باغچه
کاخ دولما باغچه یکی از زیباترین جاهای دیدنی استانبول است که بسیاری از گردشگران را از تمامی نقاط جهان به این شهر میرساند. اما در فاصله کمی از این جاذبه، مکانها توریستی دیگری نیز وجود دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم:
- میدان تکسیم: یکی از مهمترین جاذبههای استانبول است که به عنوان نماد جمهوریت ترکیه هم شناخته میشود. در این محل رویدادهای ملی مهم هم برگزار میشود.
- موزه نیروی دریایی استانبول: در این موزه بزرگترین مجموعه اشیای تاریخی مرتبط با دریانوردی عثمانی شامل ماکتهایی از کشتیها و توپهای تاریخی جمعآوری شده است.
- مسجد سینان پاشا: مسجدی تاریخی که در سال ۱۵۵۵ توسط معمار سینان برای دریاسالار سینان پاشا ساخته شده و دارای معماری داخلی جذاب با رنگهای خاص است.
- کلیسای سنت آنتونی پادوا: یک کلیسای نئوگوتیک است که توسط ایتالیاییها ساخته شده و یکی از بزرگترین کلیساهای استانبول محسوب میشود.
میدان تکسیم استانبول
هتل های نزدیک کاخ دولما باغچه
- سوئیس هتل بسفر: هتل پنج ستاره با نمای زیبا از تنگه بسفر و امکانات لوکس برای اقامتی راحت و لوکس.
- هتل شانگریلا بسفر: هتلی پنج ستاره با طراحی شیک و خدمات بینظیر در نزدیکی تنگه بسفر و کاخ دولما باغچه.
- هتل میدن بشیکتاش: هتل سه ستاره با موقعیت عالی در منطقه بشیکتاش و دسترسی آسان به جاذبههای گردشگری استانبول.
سوئیس هتل بسفر استانبول؛ یکی از هتلهای اطراف کاخ دولما باغچه
سیاحت در کاخ دولما باغچه، نماد امپراتوری عثمانی
ما در این مقاله درباره کاخ دولما باغچه صحبت کردیم که یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری استانبول است. این کاخ در قرن 19 میلادی و در دوران سلطنت سلطان عبدالمجید اول ساخته شد. در دولما باغچه ترکیبی از سبکهای معماری غربی و عثمانی را خواهید دید. کاخ دولما باغچه اقامتگاه رسمی پادشاهان عثمانی و مرکز اداری این امپراتوری بود. در داخل کاخ، تزئینات جذابی همچون طلاکاری و کریستالهای گرانقیمت وجود دارد که جلوهای باشکوه و مجلل به این فضا بخشیدهاند. این کاخ همچنین محل مرگ مصطفی کمال آتاتورک در سال 1938 بود. در مجموع، کاخ دولما باغچه را میتوان نمادی از شکوه و عظمت امپراتوری عثمانی دانست.با خرید تور استانبول از آژانس مسافرتی دانیار سفر میتوانید از تمامی جاذبههای دیدنی این شهر بازدید کنید.
سؤالات متداول:
۱- قیمت بلیط کاخ دولما باغچه استانبول چقدر است؟
هزینه ورودی کاخ دولما باغچه 2024، به ازای هر نفر 1050 لیر است.
۲- مسیر رفتن به کاخ دولما باغچه چگونه است؟
پیدا کردن آدرس کاخ دولما باغچه استانبول تقریباً بسیار راحت است. شما میتوانید از مرکز شهر استانبول سوار تراموا شوید و در ایستگاه کاباتاش پیاده شوید یا از میدان تکسیم با تاکسی خود را به این کاخ برسانید.
۳- چگونه از تکسیم به کاخ دلمه باغچه برویم؟
فاصله میدان تکسیم از کاخ دولما باغچه حدود ۱.۲ کیلومتر است. پس از یک پیادهروی کوتاه یا با استفاده از تراموا خط(T1) خود را از این میدان به کاخ دولما باغچه برسانید.